Bullenmatch 2.0

Als je niet meer voor je maatje kunt zorgen ...

Onze trouwe volgers zijn bekend met onze service Bullenmatch 2.0. Wij zijn begonnen met Bullenmatch 2.0 omdat de aanvragen voor herplaatsingen groter waren dan de plaatsingsmogelijkheden binnen het Bullenhuisje. Nu blijkt dat de hoeveelheid match aanmeldingen veel groter is dan eerder ingeschat en dus wordt het tijd om alles in een professionelere vorm te gieten.

In de afgelopen jaren hebben we zeer verdrietige redenen gehoord waarom er een nieuwe plek voor een dierbaar bulletje gezocht moet worden. Wij hebben gemerkt dat het iedereen kan overkomen dat je in een situatie belandt waarin er een noodzaak is om een bulletje te herplaatsen. Zowel de huidige eigenaar als de Bullenmama’s hebben het beste voor met het desbetreffende bulletje en willen hem/haar zoveel mogelijk stress besparen. Dus als de situatie het toelaat, zal het bulletje bij de eigenaar blijven wonen terwijl wij op de achtergrond bezig zijn met het zoeken naar die GOUDEN STEK.

Ons contact verliep via mail of appjes, maar het bleek voor beide partijen prettiger als er persoonlijk contact was. Tijdens een telefoontje wordt er veel gemakkelijker en sneller informatie gedeeld.

Om de service Bullenmatch 2.0 professioneler aan te pakken en dus telefoontjes te kunnen plegen is er hulp ingeschakeld. Marjolijn Versendaal (bekend van South Side Bulls) en Priscilla van Strijbos (bekend van Bulls of Roffa) zullen helpen om in het komende jaar voor zoveel mogelijk bulletjes een GOUDEN STEK te vinden.

Bullenmatch 2.0 procedure

Wil je gebruik maken van de service Bullenmatch 2.0 dan hanteren wij de volgende procedure:

  • De herplaatsing kun je aanmelden via een mailtje naar bullenmatch2.0@hotmail.com.
  • Na de aanmelding nemen wij telefonisch contact met je op om je aanmelding te bespreken. Tijdens dit gesprek proberen we zoveel mogelijk informatie van je te krijgen zodat er een duidelijk beeld van de bull ontstaat. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen over bv onze werkwijze.
  • Na dit gesprek zullen wij het profiel van de bull plaatsen op onze Facebookpagina.
  • Uit alle belangstellenden selecteren wij de beste match en deze informatie bespreken we met je. Wij vragen je dan om contact te zoeken met de geïnteresseerde om eventuele extra informatie te delen en/of een kennismaking te plannen.
  • Uiteraard begeleiden wij jou en de geïnteresseerde(n) gedurende het hele traject.

Aanmelding:

  • Bij aanmelding vragen wij een eenmalige bijdrage in de kosten van 20 euro.
  • Na aanmelding nemen wij telefonisch contact op en stellen een samenwerkingsovereenkomst op. Deze ontvangen wij graag getekend terug, waarna wij onze procedure verder vervolgen.

Wij krijgen soms wel 50 tot 70 reacties op een hond. Helaas kunnen we niet iedere mail - ook van diegenen die het niet zijn geworden - beantwoorden. Naast het zoeken van een gouden mandje hebben wij ook de zorg voor onze bullen en hun vakantievriendjes. Wij hopen dat je hier begrip voor hebt. 

Dus hoor je niets, dan ben je het niet geworden. Sorry. En anders nemen wij contact met je op.


Hopelijk kunnen we met deze werkwijze nog vele Bulletjes aan een Gouden Stek helpen

Bullenmatch 2.0 actueel

'Als jij niet kunt begrijpen wie ik ben, als ik weg moet, zonder dat je mij al kent.

Als jij denkt dat je mij gaat redden, dan bewijs ik je het tegendeel, wedden?

Als ik niet snap wat jij tegen mij zegt, heb ik het dan gedaan, ben ik zo slecht?

Als mij nu nooit iets is geleerd, is wat ik doe, mijn schuld, verkeerd?

Steeds moet ik terug, ik deug niet.

Maar wat niet deugt, is dat wat jij niet ziet.

Ik volg mijzelf, alleen maar wat ik voel, ik weet het zelf ook allemaal niet.

Ik heb nooit geleerd om braaf te zijn, om goed te doen, een hondenslaaf te zijn.

Soms heb je een rebel en dat ben ik, ben ik dan slecht, niet te redden?

Heb je daarom gebeld?

Je vond me toch zo lief?

Ik ben dat echt, geloof me nou, maar jij was niet mijn baas, wedden?

Maar goed, als jij het niet meer weet, dan moet ik weg.

Ik ben gevaarlijk, net wat je zegt.

Ik begrijp het niet, waarom doe je dit, ik ben gewoon echt.

Ik ben, ik blijf de moeite waard, alleen niet voor iedereen.

Ik zoek een lieve, grote baas, eentje voor mij alleen.❤️

En ik wou zo graag, nu ben ik terug bij af.

Ik neem je niks kwalijk hoor, je snapt me niet, dat snap ik wel, dag dag.'


Tips bij herplaatsen

  • Ga altijd zelf kijken bij een nieuwe eigenaar voordat je de hond meegeeft aan het nieuwe baasje. Als oude baasje ken je het dier als geen ander: vraag jezelf af of de nieuwe omgeving bij je dier past, is de nieuwe situatie geschikt voor de hond, past de nieuwe baas bij je hond?
  • Geef de nieuwe eigenaar bedenktijd voordat je de hond achterlaat. Mensen die de hond gelijk willen hebben zijn soms impulsief bezig met een hond aanschaffen. Denk zelf ook rustig na voor je definitief ja zegt tegen de adoptie, neem geen overhaaste beslissingen.
  • Laat de nieuwe eigenaar ook bij je op bezoek komen om te laten zien hoe en waar de hond gewend is te leven. Waar de mand staat, plek van de etensbak, uitlaatplekken, enz.
  • Vraag naar de toekomstplannen van de nieuwe eigenaar: gaat de nieuwe baas in de nabije toekomst meer werken, staat er gezinsuitbreiding op het programma, hoe is de gezondheid van de nieuwe baas, is er een verhuizing in het vooruitzicht?
  • Stel voor dat de hond eerst een periode mag logeren bij de eventuele nieuwe eigenaar. Dit geeft meer rust om te kijken of er echt sprake is van een succesvolle match. Mocht het toch niet klikken, dan kan de hond weer bij je terugkomen om vanuit zijn oude omgeving verder te zoeken naar de ideale match. Zorg wel dat het voor beide partijen duidelijk is dat de hond 'niet zomaar' weer teruggebracht kan worden. 
  • Zorg dat je hond volledig is ingeënt en in bezit van een paspoort op het moment van herplaatsing. 
  • Meld de nieuwe eigenaar een eventueel medisch verleden en bijzondere karaktereigenschappen (ongewenst gedrag) van de hond. ‘Probleemhonden’ wisselen al vaak van baas, waardoor het gedrag verergert. Probeer als eigenaar het probleem eerst zelf aan te pakken met een gedragskundige. Herplaatsen dan soms niet meer nodig óf het ongewenste gedrag is opgelost voordat het dier een nieuwe eigenaar krijgt. Hierdoor wordt de slagingskans op een succesmatch aanzienlijk groter.



  • Als je hond lievelingsspeeltjes of een kleedje/mand heeft, geef deze dan mee aan de nieuwe eigenaar. Ook een oud T-shirt van de oude eigenaar helpt de hond rustiger de transitie te doorstaan vanwege bekende geuren. Het is aan te raden de hond te behandelen met Bach bloesem.
  • In het belang van de hond is het beter als je als oude baasje geen contact meer hebt met het dier, zeker niet in de eerste periode. De hond moet wennen aan zijn nieuwe situatie en bezoek van de oude baas maakt dat ingewikkelder. Natuurlijk kun je afspreken dat de nieuwe baas je op de hoogte houdt van het welzijn van het dier.
  • Honden die in het bezit zijn van een stamboom zijn vaak te herplaatsen via bepaalde rasverenigingen. Neem altijd eerst contact op met de fokker waar je de hond vandaan hebt. Soms staat in contracten dat de fokker het recht heeft om de hond als eerste terug te nemen.
  • Bied je hond niet op Marktplaats of dergelijke 'advertentiesites' aan. Er zijn veel handelaren actief op deze sites. 
  • Geef je hond niet gratis weg! Wij adviseren om minimaal €100,- te vragen als donatie aan Stichting Bullenhuisje 2.0. Vaak denken mensen dat ze de hond gratis moeten weggeven en vermelden dit ook nog eens extra. Hiermee verklein je de kans dat je hond slachtoffer wordt van dierenhandel.
  • Zorg dat je de nieuwe eigenaar informeert over het merk voer dat je de hond altijd geeft. Als de nieuwe eigenaar ander voer wil geven kan hij/zij dit voer beter eerst mengen met het voer dat de hond gewend is te krijgen. De kans op diarree en allergie is anders groter.
  • Zorg altijd dat een herplaatsingsovereenkomst getekend wordt en controleer de legitimatie goed. Mondelinge afspraken zijn haast niet te bewijzen.


Gouden adoptietips

Het is zover. De afspraak is gemaakt. Je nieuwe bullenvriendje komt naar zijn gouden mandje. Wij hebben een aantal gouden tips voor je op een rijtje gezet.

Vind je Bullenhuisje 2.0 leuk?

Steun ons in onze missie om deze prachtige honden de zorg en aandacht te geven die ze verdienen.

Bullenhuisje 2.0 volgen?

We houden je op de hoogte met onze nieuwsbrief (ca. 6 x p jr.)

© 2024 - Bullenhuisje 2.0 | Alle getoonde werken zijn auteursrechtelijk beschermd | Bullenhuisje 2.0 is een non-profit organisatie in particulier beheer | Website met 💜 gemaakt door de Reclamesjef